Zatmění Slunce

Zatmění Slunce

Anotace: na Svalbardu

Nad Isfjordem Slunce zčerná
ponoří se do Měsíce
páteční hra třírozměrná
rozžne v Pandořině skříňce

mých nočních můr hvězdy ve dne
v lesku mrožích klů se zhlédnou
tohle slibné dopoledne
zažít smím v životě jednou

černý disk promítnout na zdi
kazematů uvnitř srdce
ledového, bude v pasti
ztuhlou krev vypění prudce

do rtů, pár desítek vteřin
na to mám, skrýt v negativu
pozitiv, popsanou vejš skříň
zavřít proč chci, není divu
Autor Petbab, 17.03.2015
Přečteno 432x
Tipy 8
Poslední tipující: jitoush, Amonasr, Nikita44, enigman, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ach ta zatracená Pandóra...:-)

17.03.2015 11:19:26 | Nikita44

v jedný galaxii má slunce žaluzie...

17.03.2015 10:43:44 | enigman

do pátku má čas to řešit

17.03.2015 10:55:20 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí