Jezero

Jezero

Jezero

 

 

jezero zadumané

oko vidoucí 

věky dlouhé hledí

v časy budoucí

 

dokola stromořadí

živá hráz nezdolná

to oko věrně střeží

je kořeny s ním spojená

 

jezero zvrkočené

hraje si, řádí

paprsky chytá

a na mě je hází!

 

třpytivé, vždy jiné

v každičké době

plné je sluníčka

i hvězdy má v sobě

 

vláhou svou napojí

všecičko kolem

domovem, potravou

lůnem i hrobem

 

 

 

 

Autor Móny, 28.03.2016
Přečteno 424x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, bogen, Kubíno, Amonasr, Jort, Frr, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

lebedínoje...

29.03.2016 23:44:44 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí