Píseň podzimu

Píseň podzimu

Anotace: Vltava je krásná ......

Na břehu zní píseň podzimu

po vlnách

lodice z listoví rozráží proud

plachty zkroucené v houslový klíč

partitury symfonie barev.

 

V korunách stromů

skloněných nad řekou

 prořídlé větvoví

za mříží skuté jinovatkou

slunce

 naposled pohladí hladinu.

 

Padá listí a vítr s ním tančí

přemety zrzavých panen

ve vírech meluzíny

probouzí zimu.

Autor Dsmi, 21.10.2016
Přečteno 429x
Tipy 7
Poslední tipující: Misha, Kapka, AndreaM, jitoush, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....líbí se mi Tebou poeticky vyjádřené....Ji.

21.10.2016 17:03:44 | jitoush

Velice hezká podzimní píseň

21.10.2016 14:47:41 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí