Topoly

Topoly

Anotace: ...příroda,velkou má moc

Obři ztepilí střeží noční ticho
své pancíře hrubé nesou
Skřehot žab,ty fanfáry vodní,je doprovází
Zhlížejí obraz svůj,hrdě a netečně,neustoupí
Kořeny vrostlé,drží hráz osedlanou
dávají sílu i těm,kdož je obejmou

Slunce jim šat šije v barvě zeleného léta
s podzimem zlato shazují poddaným
Do boje s živly silnou zbrojí z kůry se odějí
nespí,toť veta,jen tiše ve stráži čekají

Pod pláštěm hermelínu chladná vítězství slaví
podběl,řád jara,jim hábit odhazuje
Topoly stůjte! Držte mou víru,do dalšího kuropění

3.5.2005
Autor Lupus, 17.02.2007
Přečteno 353x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutné a přitom jemně hřejivé.

03.03.2007 23:32:00 | Lethe

Ta je nádherná! Četla jsem si jí tady nahlas a je nádherně zvukomalebná... jako bych z ní slyšela to šumění topolů... velice nádherné dílko :o)))

19.02.2007 19:28:00 | Hannazka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí