Dvě břízy

Dvě břízy

Anotace: báseň o břízách

Sbírka: Po stopách vesnice

Stály břízy jako voskové panenky poblíž tratě
bílé tváře ukrývající v sobě pramálo studu
zimní slunce pod mrakem se topí ve zlatě
klátit v mrazu jak větvoví se budu

Dvě břízy u cesty jež tvářily se opuštěně
jako když kdosi nechal u kolejí štěně
bledá pleť kůry vzdychá jak se vítr opírá
to psisko si zatím hraje ve škvírách

Panenky vytahují svá těla ke skleněnému azuru
na chladných kolejích, kde dávno vlaky nestaví
poznal sem nejkrásnější dívku hrající na klaviaturu
jež má stejnou barvu jako ten strom laskavý
Autor Petr27, 25.12.2017
Přečteno 760x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petří...krásné...

26.12.2017 08:03:45 | Anděl

Díky :)

26.12.2017 20:59:39 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí