...letní...

...letní...

Anotace: našla jsem jednu starší v šuplíku, není zrovna aktuální, ale to snad nevadí :-)

ranní rozbřesky s vůní skořice
čerstvě vypnuté modré plátno nebe
narychlo shozené střevíce
rosa na bosých nohách ještě trochu zebe

toulání lesem, praskání větviček
stín stromů, balzám na kůži rozpálenou
vůně pryskyřice, ve křoví vyplašený králíček
lehnout si na louku ještě nesečenou

mazlení s přírodou, s jejími barvami
s měkkou a hedvábně vláčnou hlínou
dovádět s vodními kapkami
brodit se říčkou, vůbec ne línou

hry na kouzelníky u tajemného kotle
netušené obrazce a vzory
stromy a vlasy nádherně zmoklé
kolem jen lesy, kopce a hory

soumraky s příchutí zeleného čaje
toužení bez konce, bez dechu
lákání hvězd k cestám v daleké vesmírné kraje
vůně zrajícího vlašského ořechu

sálání tepla z ohně za nočního chladu
světluška letící kolem hlavy
vím, že to všechno má letní náladu
protože já to zažila....a vy!?
Autor te.re., 13.03.2018
Přečteno 393x
Tipy 11
Poslední tipující: DH22, mkinka, Frr, Kubíno, Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky! :)

13.08.2021 21:42:00 | Sonnador

Krása!

13.03.2018 06:55:33 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí