Až vyjde měsíc

Až vyjde měsíc

Anotace: Báseň o měsíci a večerní době

Sbírka: Po stopách vesnice

Až měsíc vyjde ze stříbrné komory
budeš dávno spát, zatímco hvězdy vstanou
slunce šlo spát za vysoké hory
krůpěje rosy jsou slzy, co z očí kanou

Až vyjde měsíc , tma rozhodí sítě
celou bdím u tvé postele
měsíc se stříbrnou lampou-vidí tě
místo spánku hladil tě po těle

Měsíc už vyšel na nebe od sazí
ach z výšky zří na svět celičký
rosu, jak šperk do trávy sází
za rozbřesku zdá se všem docela maličký
Autor Petr27, 14.06.2018
Přečteno 454x
Tipy 1
Poslední tipující: Kikulinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí