Slzy pro lofotské motýly

Slzy pro lofotské motýly

Anotace: ...

 

Špičky skalních jazyků

ochutnávají rajčatovou šťávu

čerstvě vymačkanou z tomatových červánků

 

šišky na dřevěných zelenáčích

otevírají své schránky

 a semena padající z nich

usínají v podbrázdí do příštího jara

než z nich vyrostou ratolesti

 

čistotná zrcadla pod nimi

 štrikují dokonalé podobizny všech těch krás

vznášejících se jim nad hlavami

na svých širých hladinách

 

prázdné loďky usínající na jednom z břehů

 naslouchají ukolébavce táhnoucí se z fjordů

jak chlácholivým hlasem přináší jim vítr

 lehce k jejich kotvám

dokud nevzbudí je ruce rybářů

 

 mám v očích slzy

které pijí lofotští motýli

 

 

Autor Marcella, 16.07.2018
Přečteno 313x
Tipy 21
Poslední tipující: Špáďa, piťura, Psavec, Jort, básněnka, Anděl, Dreamy, Amonasr, Akyš, Frr, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má v sobě smutek...který kotví ...tak jako lodě rybářů

17.07.2018 08:22:52 | básněnka

Ach....mám v oblíbených!!! nádherné....opravdu moc!**ST**

17.07.2018 07:26:21 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí