Nad vesnicí hoří večernice

Nad vesnicí hoří večernice

Anotace: Báseň insipirovaná dovolenou na venkově (5.7.-17.7.)

Sbírka: Po stopách vesnice

Nad vesnicí hoří večernice
její očka hledí z výše
obloha,až večer začerní se
vyjde měsíc ze stříbrné chýše

Bílá hvězda visí jako přibitá
mrká až do časného rána
než úsvit nový den přivítá
pozdraví slunce - toho nebeského kapitána

Když večer v domě světla zahoří
hvězdný plamen vypálí do nebe tečky
slunce se do červánkové lože zanoří
a malý vůz zacinká stříbrnými kolečky
Autor Petr27, 18.07.2018
Přečteno 321x
Tipy 2
Poslední tipující: Semisek 48, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí