Houf jiřiček

Houf jiřiček

Anotace: báseň o jiřičkách

Sbírka: Po stopách vesnice

Houf jiřiček zvedlo křídla od země
vznesou se nad zelené pláně,
kde po staletí rostlo naše plémě
žádné ptactvo nemá na ně

Myslím ,jak doma krásně jest
už vidím rodnou chalupu stát
daleko,daleko od hlaholících měst
co jen může vesnice srdci dát ?

Houf jiřiček letí k chatě roubené
až zase léto vzklouzne do dvora
zasduhovým kvítím bude zdobené
a bílou moukou naplni se komora

Seděly sojky v jednom z okapů
déšť tam vylil na tisíce louží
chytil je pak do svých drápů
pod střechu rázem ptáčci zakrouží
Autor Petr27, 26.07.2018
Přečteno 337x
Tipy 2
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí-moc hezké, jako vždy!*ST*

27.07.2018 07:19:46 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí