… Alma Mater

… Alma Mater

Anotace: ... vzdání pocty našemu líbeznému kraji, naší matce živitelce. (báseň napsána 2.12.2017)


Zelené její to kadeře,

svěžesti šumný listí dech,

pleť jemná, toť krása lící, hebký mech,

nářek zde v mžik mře.

 

S postavou svůdně kyprých pohoří,

prsy krás, matky národa.

Dmoucí se jak Čechů svoboda,

to k ní vždy srdce Čecha zahoří.


Autor Jean-Paul Simon, 29.07.2018
Přečteno 206x
Tipy 2
Poslední tipující: Majda
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí