Babí léto

Babí léto

Anotace: Báseň o babím létu :)

Sbírka: Po stopách vesnice

Malíř podzim rozmíchal na paletu
hořící koruna stromů se zarděla
jakoby se zastyděla v babím létu
země se dotykem chladu zachvěla

Hejno vlaštovek pomalu mizí na jih
to když zima klepe holí o vrátka
les v barevném lešení náhle ztich
za pár chvil skončí léto, jako pohádka

Lány už dávno odpočívají na mlatu
vítr na fujaru hrál od strniště
nepočkal však na mámu ani tátu
léto se posledního klasu drží,jako klíště
Autor Petr27, 03.08.2018
Přečteno 506x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné Petí!

04.08.2018 07:36:26 | Anděl

Hezké je to...
Jen ať léto ještě je
jenom trochu naděje
že slunce zmizí na chvíli
aby mraky spuSTily
blahodárný déšť...

03.08.2018 17:19:59 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí