Medový čmelák

Medový čmelák

Anotace: Zas jednou něco hezkého, ať se líbí... :)

Sbírka: Sonety osamělce

Pět ódy radosti, slastí, krásných čas,

pro moji řeku s tokem sametovým,

poslouchat větříky s klidem ledovým,

medovým čmelákem stát se na chvíli zas…

 

Nehledat v tocích pramínky libých řas,

rozbásnit vodopády hlasem hezkým,

na břehách skládám poemy, nespím,

medovým čmelákem já budu zas…

 

Tekoucí rýmy ve verších plynou,

básníkova řeka čechrá tóny,

k uším lahodně se linou…

 

Co bude až zamrzne štípavou zimou?

Básníkova lepá povaha rozezní zvony,

vypustí rýmy, co v dál krás se linou a navěky plynou…

Autor TJD, 01.11.2018
Přečteno 399x
Tipy 4
Poslední tipující: Marcella
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí