Zdálo se mi o jaru

Zdálo se mi o jaru

Anotace: báseň o jaru

Sbírka: Matčiny oči

Zdálo se mi že bylas jarem
tak svěží a s bujnou kšticí
za zimních plískanic bojoval s rozmarem
stále však slunko vyjde i po tisící

Skřivánci a pěnkavy mizí v modři
tak vysoko,kam ani okem svým nedohlédnu
slzy jako perly do kapesníčku otři
to březen právě válku vyhlásil lednu

Vyšlas ven z toho lidského doupěte
Vesna zatím petrklíčem všechny zámky odemyká
aby poslední kvítek vyrašil od poupěte
v mém srdci rázem vzplála láska veliká

Zdálo se mi dnes o jaru
když vedle tebe brzy usínám
na polibky sladké jako v cukrovaru,
v průběhu roku nikdy nezapomínám
Autor Petr27, 16.02.2019
Přečteno 432x
Tipy 2
Poslední tipující: Tvbm
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná, dám ST.

16.02.2019 21:44:38 | Tvbm

díky :)

16.02.2019 21:56:00 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí