Pieseň dažďa

Pieseň dažďa

Jemná a krehká.
Ponáram sa do jej sveta.

Neisté tiché krôčiky
Jesennou krajinou znejú
Hľa, aké malé
A slnca jas prekryjú.

Sťa tisíc drobných rúk
Hladia ťa po tvári,
po rukách.
Lež, kto sa smutne nezatvári?
Nie je vám to príjemné vari?

Kvapôčka čistej nehy spadla
Na teba, Zem, skormútenú
By tvoju dušu rada ohriala
Ale chceš ju?
Tú,
nespútanú?

So žiaľom aj divoká.
Jemne si pýta pozornosť
Tak ju nechaj.
Nechaj očistiť.
Pochovať jesene zachmúrenosť

Že jedno mrie a druhé začína
To každá z nich predsa vie
Či tichá noc krajom lieta
A či práve svietia slnkom babie letá
Každá z nich sa Ti obetuje.

Len pre teba.
Bohyňa večnej piesne.

Tiché uspávanky.
Jemná melódia rozprávky života Len ty a kvapka
Jesenný sen, sloboda.
Autor Guldrun, 23.01.2020
Přečteno 325x
Tipy 7
Poslední tipující: Vivien, V.N.Losinský, Isla, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vari to nie je iba náhoda, keď až teraz čítam, že nemôžem zaspať?

03.01.2021 03:17:24 | Vivien

Krásná. Mám ráda déšť i jeho melodii. Nejraději v lese.
..ST..

20.05.2020 22:43:30 | Jaruška

Ďakujem krásne.:)

22.05.2020 23:22:45 | Guldrun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí