Žluté kvítky z naší zahrádky

Žluté kvítky z naší zahrádky

Anotace: Předjarní báseň :)

Sbírka: Verše

Ač sníh jak jemná vata
válí se po naší zahrádce
jaro už sedá za vrata
žluté kvítky svítí na hromádce

Žluté kvítky z naší zahrádky
jsou snad primulky nebo podběl?
až skončí zima jako z pohádky
mráz na saních někam odjel

Ach kampak odcházíš zimo?
však příští rok se vrátíš
vezmeš s sebou své bělimo
a svým kouzlem všechny uchvátíš

Jaro odemklo si klíčem
od své zahrady starou branku
kde hoří sněženka s petrklíčem
a voda tiše stéká do džbánku
Autor Petr27, 09.02.2020
Přečteno 386x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr, jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lákáš nás na jaro:-) pěkná

09.02.2020 20:54:22 | jenommarie

MOC DÍKY :)

09.02.2020 21:04:31 | Petr27

;-)

09.02.2020 21:09:27 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí