Spadané listí

Spadané listí

Anotace: Podzimní báseň

Sbírka: Kříž a jablko

Spadané listí tlí pod javory
tráva tam pod stromy vadne
slunko odešlo spát za hory
a není pro mne děvče žádné

Skrze stromy paprsek světlý
sem proniká jako jasný šíp
hejno strak hvozdem vzlétly
z jejich ocasu zbyl jen cíp

Spadané listí, barvu svou ztrácí
vítr rozmetal jejich těla všude
pod javory srdce listů krvácí
a na zemi rozlité barvy rudé
Autor Petr27, 28.11.2020
Přečteno 272x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Pittoresque, jenommarie, Psavec, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc se mi líbí!

30.11.2020 15:07:28 | Pittoresque

DÍKY :)

30.11.2020 15:30:36 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí