*-*Oblaka sněhová

*-*Oblaka sněhová

Anotace: ****************

*****************

~~~~~
Zimní vítr chladí líce
a s ním přišla sněhová metelice
nikdo však z toho větru
nemusí mít strach
vítr jen rád rozfouká
ten první sníh po střechách,
měsíc v noci zastínil temný mrak
a ráno? Co ráno…
nám se nechce z teplé postele vstát.
Po mrazivé noci
která všechno bíle ozdobila
a v ranním svítání
i některé vody nastříbřila
po kterých podzimní spadané listí
jako malé lodičky plavalo
v ledu by až do jara zůstalo.
/prý jako ozdoba/
No prostě studená pohoda.

A máma říká svému synkovi
víš,taková je paní zima
tak se neboj maličký
zahřeju ti sama
tvé studené
ručičky.

~~~~~~~

-----------------------

Autor Květka Š., 26.12.2020
Přečteno 242x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, ARNOKULT, Marten, jenommarie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Včera malinko u nás padalo, ale hned to i roztálo..ale přece..*ST ;)

26.12.2020 19:48:37 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí