Jarní večer v sadu

Jarní večer v sadu

Anotace: Snad už brzy...

Už soumrak padá
Zavoní květy jabloní
Mlha své nitky spřádá
Večer na touhu zazvoní

Větřík si korunami vane
Tráva jen tiše zašumí
Paprsek slunce ještě vzplane
Hřát už nás ale neumí

Kdesi tam dole pod strání
Pod krytem keřů šípkových
Halí se šedé stmívání
Do hebkých závojíčků svých

Sad v šeru tiše usíná
Ptáci své písně odevzdali
Mlha ho s láskou přikrývá
A vůni květů něžně chrání
Autor Lexi, 22.03.2022
Přečteno 191x
Tipy 16
Poslední tipující: piťura, Kaj, mkinka, Fialový metal, Kan, šerý, Psavec, Protos1182, Sonador
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji vám, přátelé za vlídné přijetí

23.03.2022 23:29:12 | Lexi

Nádherná básnička.

23.03.2022 17:20:45 | Fialový metal

Usíná a ráno se probouzí, tak ať se probudí jen to dobré v nás .)

23.03.2022 08:04:37 | Constantine

To je krásně jemné Lexi :)

22.03.2022 22:03:23 | Protos1182

..Lexi.... to je překrásný*

22.03.2022 21:58:33 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí