Tráva

Tráva

Anotace: Malování slovy 2022

To dítě má vlohy.
Do trávy zapadají nohy.
Květy sedmikrásek.
Dávných lásek.

Maluji dál i v mysli snů.
Tráva je jediná,
co dá i den do smyslu.

Takt harmonie zelené
vyhrává v duši mé.
Laskavost Boha
i pokory dané.

Zelená je uklidnění.
Barva přijetí i žití.
Tahá jaro ze zajetí.
Zima se zamyká na klíč.
Zlé pryč.

Znovu sedím a zapadám.
Tráva není hlavolam.
Dá lásku a žádný klam.
V pravdě vidím křehkost
vlnky zaujetí
a dám úsměv i kuřeti.

Vesnice je ráj.
Slepice mě znají.
U sousedů zakvokají.
Tou svou písní.

Duše žije a neteskní.
Anděl mi nechal dopis
a do trávy dal špíz.

Kochám se slastí.
Ve víru událostí.
I myš má ráda skrýš.
Tráva dá všechno
a nechá žít.

Tak opět běží dítě
z křehké nitě.
Plné citu a v trávě
hledá víru
i šachuje po papíru.

Věří, i když občas,
je myš bez sýru.
Kulhá, koktá a má strach.
Tráva je matka,
co zažehná i mráz.
Pohlaďme jí zas.
Autor mkinka, 24.03.2022
Přečteno 199x
Tipy 13
Poslední tipující: Bufik, Fialový metal, Sonador, Psavec, Fil, Friday, Amonasr, petrzal, Dejvis, Kan
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké, takové nadechnuté.

24.03.2022 13:10:27 | Kan

Děkuji moc a přeji pěkný den.

24.03.2022 13:41:06 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí