Za hrází rybníka

Za hrází rybníka

Anotace: Vzpomínky na Bedřichov

Sbírka: Obrázky z Bedřichova

Nad rybníkem,za hrází,
za větru hladina se čeří
tam se Bedřichov nachází,
nad nímž pomalu se šeří

Ten rybník je pouhou nádrží,
v jejímž lesku se nebe vzhlíží,
jež před deštěm vodu zadrží,
sotva se déšť do vesnice blíží

Na modřínu jehličí zvoní,
když vítr na prsty hvízdá
hnědá smola z kůry voní
a ptáci staví na jaře hnízda

Po rybníku plují tiché,bílé pěny
se soumrakem slunce i nebe hasne
chladná voda průhledné má stěny
v nichž do sebe splývají stíny krásné
Autor Petr27, 12.04.2022
Přečteno 201x
Tipy 8
Poslední tipující: Akrij8, mkinka, Fialový metal, Fil, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí