Zralá jabloň

Zralá jabloň

Anotace: Jabloně dozrávají

Sbírka: Jitřenka v medu

Na konci léta
jabloň plody nabízí
když větve k zemi kloní
jablíčka, jak svůdné panny
pohledem svádí k utrhnutí
před domem osiřely
prádelní šňůry
sotva zlé počasí
dá vale slunci

V ranním šeru se zalesklo
mezi orosenými stébly
stříbrné chmýří pavučin
jak zbytky vlasů
na temeni našich babiček
na konci léta
když ovoce obtěžká sad
a jeřabiny zaplaví rtuť
z prasklého teploměru
škola zase dětem otevře
náruč dokořán

Stará jabloň
osypaná zralými plody
jablka podáva ze
zkroucených větví
jako trhovkyně v zástěře
uprostřed rynku
šláře dýmu se od rána
nad komíny klikatí
jak úzká silnice
kdesi v okresním městě
Autor Petr27, 31.08.2022
Přečteno 160x
Tipy 10
Poslední tipující: Stanislav32, Sonador, Marten, mkinka, CULIKATÁ, Jan Kacíř, šerý, Vivien
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:))

02.09.2022 18:19:11 | Petr27

Mám ráda jablka. Prima text.

01.09.2022 16:02:06 | mkinka

díky :)

01.09.2022 20:26:49 | Petr27

Rádo se stalo.

02.09.2022 17:03:20 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí