Podzimní šlápoty

Podzimní šlápoty

Anotace: Aneb kudy chodí podzim :)

Sbírka: Jitřenka v medu

Podzim dělá
pestrobarevné šlápoty
do zmáčeného jílu
z učesaných polí letí
obláčky sazí,
jejichž krákání
zní do smrákání

Po lesích divoká zvěř
za sebou nechává stopy
a zryté jazýčky kypré půdy.
Stromoví trouchniví
v podzimní době,
během níž stádo jelenů
připravené k říji
hájí svou sílu a čest

Podél cesty opadaly
na kost vyhublé topoly,
jež na mne hledí přes
hladové oči.

Slyšel jsem déšť, jak zvoní
na cimbál v zahradách
a hluboké přehradě,
do jejíž hladiny
kapky vyťukávají
kulaté šlápoty
Autor Petr27, 06.10.2022
Přečteno 183x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Stanislav32, Holoxicht, Fractura cordis aperta, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pravdivé a přesné.

07.10.2022 22:18:41 | mkinka

:) to mě těší

09.10.2022 11:13:17 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí