Kudy podzim chodí

Kudy podzim chodí

Anotace: Podzimní básnění :)

Sbírka: Jitřenka v medu

Kudy podzim chodí
zašumí větve jabloní,
až vítr hlavu zakloní
jeden plod mi shodí

Parohy zapřené do rány
krvácí, když listí couvá
ač léto marně smlouvá,
dokud není strom odraný

Až jablko dívčí ústa okusí,
z jeho chuti zcela oněmí
hříšný plod vábí vůněmi
a včely se svést pokusí

Kudy podzim zpívá
umlkli zpěvní ptáci,
jež se v mlze ztrácí
a do zimy málo zbývá
Autor Petr27, 11.10.2022
Přečteno 170x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Vydima27, Psavec, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podzim chodí bosý i když mráz už trávu kosí.
Máš to pěkně poskládané. Jsi pěkně zadívaný*
Rád jsem si početl.

25.10.2022 00:07:49 | šerý

děkuju moc :)

25.10.2022 13:51:46 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí