Jinotaj podzimu

Jinotaj podzimu

Anotace: Podzimní báseň

Sbírka: Jitřenka v medu

Malíř podzim vidí
širou krajinu v dáli,
když vítr ovoce sklidí
a v korunách ohně plály

Spadané listí javorů
vítr ke kořenům svál
chlad už spouští závoru,
aby léto neprojelo dál

Mlha postavila bílá plátna
přímo doprostřed polí,
kde schne barva matná
třese mráz stříbrnou holí

Sám podzim trhal plod
z tvého stromu poznání
však jablko přijde vhod
a před hadem tě ochrání
Autor Petr27, 25.10.2022
Přečteno 185x
Tipy 6
Poslední tipující: Vavřineček, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podzim svižně jede a žádné závory se nezalekne. Hezký obraz. T.

10.11.2022 23:07:05 | Vavřineček

Děkuji ;)

10.11.2022 23:09:30 | Petr27

Líbí

26.10.2022 19:46:38 | mkinka

Díky:)

26.10.2022 20:11:16 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí