Mrazivá noc

Mrazivá noc

Anotace: Zimní mrazík

Sbírka: Zimní zahrada

Je noc a zmrzla zem
před zimou se pavouk
schoval do peřin,
z níž čouhají kopečky
tvých bosých chodidel.

Z večerní mlhy
přehozené,jako deka
přes pelest obzoru
občas problikne tvář luny,
jež ráno louky šatí
do stříbrných perel jíní

V listopadové noci
se vločky honí
nad bitevním polem.
Kdesi blízko zuří válka
a brzy ohnivá vlajka
hvězdy a půl měsíce
zasvítí nad Aleppem
Autor Petr27, 20.11.2022
Přečteno 147x
Tipy 11
Poslední tipující: Aramgad, Stanislav32, mkinka, Iva Husárková, šerý, Fil
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No už je tu! Pěkně vypodobněná.*

21.11.2022 00:39:25 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí