Jinovatka

Jinovatka

Anotace: Báseň o jinovatce

Sbírka: Zimní zahrada

Když vítr chladný
ze stromů listy svál,
dokud nezbyl žádný
i když si nějaké přál

Ranní mráz drápy zatíná
do rodných luhů a strání,
dokud nezbělá krajina,
jak slunce dřív se sklání

Starý rok se ztěžka opírá
o zkroucenou stříbrnou holi,
cestou spadlé větve posbírá,
kdesi v Jizerském luhu a poli

Ze stříbrných vousů třese
jinovatku, jako letky ptačí
když se tma spustí v lese
brzkou zimu lidem značí
Autor Petr27, 01.12.2022
Přečteno 177x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Stanislav32, Kan, Iva Husárková, Bufik, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné

02.12.2022 00:41:42 | Bufik

Děkuji :)

02.12.2022 19:52:25 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí