Lesopark

Lesopark

 

 

 

                     LESOPARK

 

 

 Vo všedný deň popoludní 

 pohyb v lese padne vhod, 

 lesopark sa nezaľudní, 

 oddychu aj chuti zrod.

 

 Organizmus vyčerpaný 

 rázne žiada obrodu, 

 entuziazmus odčerpaný, 

 symbol nášho národu.

 

 Vychutnať si tichý les, 

 kde čuť iba vtáčie zvuky, 

 kdesi v diaľke breše pes, 

 obrodenie, stop pre muky.

 

 Z chôdze prejsť aj do behu, 

 posilniť si kondičku, 

 úspech tohto príbehu,

 získať brušnú tehličku.

 

 Atmosféra podnetná 

 v pohybe vo dvojici, 

 snaha väčšmi predmetná 

 než len sed na lavici.

 

 Vnímať tichý vetra šum, 

 či potoka zurčanie, 

 stačí trochu bystrý um 

 spoznať stáda ručanie.

 

 Po tráve sa plazí had 

 čakajúci na korisť, 

 za hraboša bude rád, 

 k strave problém ľahko prísť.

 

 V lete zájsť sem na huby, 

 či nazbierať lesných plodov, 

 niekto takej záľuby 

 v osviežení horskou vodou.

 

 Les sviežosťou zelený 

 vnáša túžbu harmónie, 

 strach na míle vzdialený 

 ruší pocit agónie.

 

 Ma dosť slušnú rozlohu, 

 celé stovky hektárov, 

 výnimočnú polohu 

 pre turistov, bežkárov.

 

 Veľký výlet na kopec 

 po šmykľavých skaliskách, 

 mame radšej nepovedz, 

 že vyšiel si tam v teniskách.

 

 Spomienka na čaro hory 

 živá dlho ostane, 

 milovníkom radosť tvorí, 

 keď vstúpiť doň čas nastane.

Autor Peter35, 01.02.2023
Přečteno 119x
Tipy 7
Poslední tipující: Stanislav32, Marry31, Psavec, šerý, Tvbm, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná taková uklidňující

01.02.2023 15:52:17 | Marry31

Ďakujem krásne a som rád, že potešila.

02.02.2023 09:22:35 | Peter35

Strof, jak stromů v lesoparku :-)
Ale když se s múzou sklízí... ona dvakrát nepobízí.
Pěkně se rozhlížíš*

01.02.2023 13:04:45 | šerý

Ďakujem za krásny veršovaný komentár.

02.02.2023 09:23:05 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí