*-*Zvonky,chrpy,kopretiny

*-*Zvonky,chrpy,kopretiny

Anotace: ~~~~~~~~~~

......................

~~~~~~~~~~
Lučních květů desatero
chci si do herbáře dát
na podzim anebo v zimě
léto si chci přivolat.
Zvonky,chrpy,kopretiny
vlčí mák už taky mám
řeřišnice,černohlávek
ještě něco vyhledám.
Modré květy má čekanka
k tomu bílý heřmánek
bleděmodré mám pomněnky
jeden chybí...to vím hned.
Doplním to třeba trávou
ječmen divoký tam dám
porovnám to v luční kytku
a nic víc už nehledám.

Pak si kytku lučních květů
na parapet postavím
kolem letí jeden motýl
říká „asi se tu posadím“.
Toto přece není louka
ty můj milý motýlku
ale klidně odpočívej
dlouho,nebo jen chvilku?
Pak zahlédl motýlkovou
jak mu kývá tykadlem
tak mi křídlem poděkoval
a vyletěl za ní ven…

~~~~~~~~~

......................

Autor Květka Š., 23.03.2023
Přečteno 122x
Tipy 12
Poslední tipující: Marťas9, Fialový metal, šerý, jenommarie, mkinka, Stanislav32, Psavec, CULIKATÁ, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné milá Květuško, ať se TI daří. *:)

23.03.2023 19:37:31 | jenommarie

A už je s paní Motýlkovou:-)

23.03.2023 16:16:02 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí