O vlkovi

O vlkovi

Anotace: Báseň o spokojeném vlkovi :-)

 

Vlk se tiše plíží tmou,

nechává tmu samotnou.

Ke svým druhům klidně míří,

všude listí, drobné chmýří.

Podzim všude nastupuje,

šeromlha se prohlubuje.

Vlk nehledá Kalkulku,

vyměnil ji za lulku.

V hloubi lesa pokuřuje

dým při chůzi odfukuje.

Na pohádky nevěří,

temný les zná se zvěří.

Není hodný, není špatný,

je to prostě vlk úchvatný.

Co sežere, břicho schvátí

a už více nenavrátí.

Nezná ani babičku,

po víně má opičku.

Jen myslivce, toho se bojí,

na podzim se všude rojí,

do křoví před ním zaleze,

teprve po západu vyleze.

V hubě lulka, z níž se kouří,

i když svět se kolem bouří,

tenhle vlk se usmívá,

dobře se mu usíná. 

 

Autor Jupiterka, 08.11.2023
Přečteno 94x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, Marťas9, Žluťák, Psavec, Fialový metal, o3_gambit
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bojím se myslivce.
Má hezké dcery.
Flintu přes rameno.
A broky se solí ...
Bolí ...
***
Úsměv mám.
Díky Jupiterko.

08.11.2023 12:57:38 | Fialový metal

Spokojený vlk:-)

08.11.2023 12:39:02 | o3_gambit

Spokojený vlk, spokojený gambit? Výzva splněna:-D

08.11.2023 12:58:16 | Jupiterka

Fialový to ještě více vyšperkoval...Pozor na myslivce a jeho dcery:-D

08.11.2023 13:05:01 | o3_gambit

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí