Don Quijote stále žije

Don Quijote stále žije

Anotace: Smutným jest život bez fantazie,tak jako svět bez barev

Na stéblech trav
větvích stromů
na hranách skal
skví se krůpěj průzračná
Tobě Země se klaním
planeto zázračná

Tys můj chrám
všemu živému zasvěcený
i kameni chladivému
jenž mnohým mrtvým zdá se
leč ve zdech prostých chalup
hlasem Genia Loci
po věky ozývá se

Don Quijote stále žije
byť v okovech
své pošetilé poezie
zbroje nemaje
krajem putuje
protiv mlýnům konformním
slovem bojuje

Ach vážená a ctěná
konzumní společnosti
již pokrytectví dosti
Já od večeře kosti
s hrdostí odmítám
před hloupostí mocných
hřbet ohýbat nehodlám
Autor V.N.Losinský, 11.11.2023
Přečteno 101x
Tipy 24
Poslední tipující: Rafinka, Emily Říhová, nehledaná, Pettie, Jiří I.Zahradník, jitoush, Jarunka, mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Helen Mum, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvým veršům zcela rozumím, vyjadřují přesně stav dnešní společnosti.Jsem ráda, že útěchou nám stále může být naše Matka Země.
Souzním s Tvými verši a myšlenkou v nich vepsanou.

29.11.2023 21:23:11 | Jarunka

To je dobré.

25.11.2023 19:59:54 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí