Vysočina

Vysočina

Anotace: uprostřed naší krásné země...

Jít Vysočinou, tím krajem

kolem Telče oklikou

Jihlavou projít, náměstím.

 

Pak k lesům kroky své jen vést.

Cítit vůni hub, borůvek i pramenů

ulehnout na louku a nad sebou jen miliony hvězd.

 

S ránem cestou k Trnávce jen jít

přehradou malou proplouvat

v srdci si nechat jen poslední list.

 

Pro vzpomínku na Zelenou horu

na dílo Santiniho umu

jeho oddanosti k harmonii celé

k dokonalosti Božího díla.

 

Božího díla tohoto světa.

Pro svět, pro kraj, pro Vysočinu

si nechat kousek místa.

Kousek místa ve svém srdci.

 

Jen pro tu Vysočinu...

Autor Paulín, 09.04.2024
Přečteno 34x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, mkinka, Žluťák, Marten
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pobýval jsem v Jihlavě rok a půl a nikdy jsem ji neviděl střízlivej... nebo si to aspoň nepamatuju;-)

09.04.2024 21:09:20 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí