Dívce u hladiny vodní

Dívce u hladiny vodní

Anotace: Ladné dívce ...

Obdivuji
v jejích očích hravost,
hádám,
že nyní nejspíš nemá známost.
A i kdyby - má charizma
i když je tak dětinská...

Méně poutavou se mi jeví
chlapecká její postava,
přec do varu mě dostává
pár jejich dlouhých,
štíhlých nohou.

Když stojí čelem k vodní hladině
ve vzniklém trianglu pod klínem
proniká mezi nimi - subtilními
kužel slunečního jasu.

Mnohý by rád prostupoval...

Já však jen svými prsty
po obruči jejích rtů
i po povrchu perel,
jež má ukryty v ústech.

Spirály zlata zdobí její hlavu,
tvář má bílou
je bílá jako křída,
co se tu a tam
s ruměncem střídá.

Barokní malíř by jí bez váhání
domaloval křídla.

Má nyní známost,
žehlí si vlny,
rebeluje,
vzdoruje všem,
jež měla v úctě,
nesnáší zeleň,
nenávidí thuje
ani květy na zahradě
nemiluje...

Jak vidno
z řeči jejího těla
vůbec ničeho nelituje...
Autor kudlankaW, 15.07.2013
Přečteno 549x
Tipy 9
Poslední tipující: Dreamer.In.The.Inside, Psavec, Robin Marnolli, Amonasr, maliska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak za tuhle St. Myslím že po nějaké době zas jeden z nej. kousků. Vyváženě napsaný v celé délce od A do Z. :-)

16.07.2013 12:48:34 | Robin Marnolli

Děkuji Robine. Jsem rád, že jsi rozpoznal kvalitku...

Moc mě to těší.

Zdravím Tě a díky moc!

Martin

17.07.2013 21:49:04 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí