Nepolitická

Nepolitická

Anotace: Tak to není, je to mnohem horší.

Nevím

jestli chci potkávat lidi

Když neví

co mé oči vidí

 

Nevím

jestli chci někoho míjet

Bez povšimnutí

zvládnout svůj výlet

 

A co když je to naopak

Hledat mezi všemi zázrak

který v této době

nás přivede k sobě

 

Každého k sobě samotnému

Chodit jak zrcadlo

k otroctví životnému

Jak blesk bych projel celým davem

který by zkoprněl nad svým stavem

A jako zdymadlo

každého človíčka bych zanesl tam

kam patří

Ne tam, kam se žene

a dál to už znám

Jen situace svízelné

 

Život pořád předkládá život k řešení

a přitom to tak není

To jen člověk si osvojil tuto zásadu

která ho utiskuje dozadu

 

Nechte svízele svízelit

a pojďme se veselit

Vždyť chudina je základ státu

a domnělý blahobyt

už dávno není jak měl být

národ sobě

díky úřednímu aparátu

 

Lidé z nás jsou s námi proti nám

Legislativa určuje tento vztah

Člověk s člověkem se nedomluví

Vytvořil tak hejna vran

Která jen krákají na zátah

za provázky

jejichž skřípot náš kravál tlumí

 

Lajk se diví

Zbytek čumí

.

Nechci potkávat lidi … a krákat …

Autor VEDz RVAHEs, 21.01.2018
Přečteno 499x
Tipy 2
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí