Druhý z července

Druhý z července

Anotace:

Druhý z července

a stovky lidí zběsile opouští králíkárny

Ujíždějí v západních autech jako o závod
ještě předtím než opět uzavřou okresy

Poslední dva týdny
jsou u nás rovníkové teploty

Lituji ty

kdož pro vrchnost podstupují roboty


Práce na panském

Pár hodin po poledni

věz

uplyne ještě několik dalších
nežli prodejná práskne podvazkem
o lesklé stehno

Procesně neangažovaný básník
dosud neví
kdy bude moci parafovat smluvní rámec
s plným pracovním úvazkem

Zatím vyčkává

Snaží se vypadat vyrovnaně

ještě více však tajemně

jako ty co jej lákají

do lačných tenat


A všechny do jedné

odmítá až nápadně



Mají-li totiž zájem



pak výlučně brigádně
Autor kudlankaW, 02.07.2021
Přečteno 216x
Tipy 13
Poslední tipující: Amonasr, Emily Říhová, Iva Husárková, šerý, mkinka, Frr, Marten, Psavec, MrPterodaktyl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí