V závojích sněhu

V závojích sněhu

Ta odtažitá mlčenlivost hor
stárnoucích stovky milionů let
oděných v závoje sněhu
útěšně připomíná, jak maličký jsem
jen průlet mouchy ztichlou místností
jepičí život v očích věčnosti.

Zdalipak ty majestátní vrcholy
pocítí podobnou bezvýznamnost
když ze své výše pohlédnou
do nekonečné hloubky tvojí duše
a poté, až pozvednou zrak
je ohromí velikost tvého srdce?
Autor J. A. Marson, 24.12.2023
Přečteno 67x
Tipy 14
Poslední tipující: lawenderr, Marten, šerý, IronDodo, RadekČ, Ophelia81, o3_gambit, Žluťák, Anfádis, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hmmm, ... přemýšlím :)

25.12.2023 12:43:09 | lawenderr

Pěkné. Hory i sníh. Vše velice pěkně laděné.

24.12.2023 09:55:37 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí