Okamžik prozření

Okamžik prozření

Anotace: Z ničeho nic při cestě autobusem, trochu zmateně vznikala na dlažebních kostkách, ale líbí se mi.

V očích mokrý lesk.

Nechtěný

a odmítaný

po černovlásce stesk.





Limonádu vylil někdo?

Už uschla, boty se lepí.

To není limonáda!

Svědomí! Je mi to jedno.





V dění běžného bytí

z vlastní vůle,

s rozkoší,

sklízím duševní blití.





Jako janitor na ulici

bez výčitků,

s denní rutinou,

na chodníku i poklici.





Každou chvíli se ptám.

Já to vím,

odpověď nechci.

Přesto ji hledám.





Navrch huj a vespod fuj.

Doufám, že budu jediný

či poslední

kdo nad tebou zlomí hůl.

Autor Sinuhet, 08.05.2012
Přečteno 731x
Tipy 4
Poslední tipující: Hesiona-Essylt, Doradan, Poučený fracek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Určitě ne bez výčitků :) Bez blití se poslední dobou taky obejdu.

08.05.2012 22:28:31 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí