Touha.

Touha.

Anotace: je důležité toužit a mít svůj cíl,....

Tati-jakou barvu má les?
Zelenou.
Tak proč hory v dáli modrou barvu mají?
Já řekl jen to co přišlo mi na mysl,
Modrá je touha.
I když to třeba byl úplný nesmysl.

Pro něj at' modré hory jen touhu značí,
vždy k novým obzorům at' jeho kroky kráčí.
Netoužit poznat co obzory tají,
to jen lidi bez cíle v životě znají.

Takový život ti ale nemohu přát,
proto když na něco se zeptáš já odpovím ti rád.
Časem možná zjistíš že trochu jsem i lhal,
věř že jenom proto,aby ses touhy své nikdy nebál.

Vše po čem toužit budeš nemusí jen velké být
i z tužeb malých a splněných radost se nauč mít.
V dálce ty hory modré stále budou s tebou,
hled' at' i tužby tvé za nimi tě vždy vedou.
Autor jozífek, 07.02.2013
Přečteno 691x
Tipy 3
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle se mi zalíbila, má pěkný text.

07.02.2013 21:40:49 | Robin Marnolli

Děkuji.

07.02.2013 21:49:11 | jozífek

touha je zázrak kámo,zázrak..a to je pravda.Hezky napsané a máš tam hory to mě dostalo a ten konec z toho si vezmu poučení neb já vždy toužím po velkých věcích :-)

07.02.2013 18:08:59 | xoxoxo

Děkuju za komentář,mám velikou radost že si někdo může v mých básničkách najít poučení. Ale nejsem mravokárce.

07.02.2013 18:48:52 | jozífek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí