SEN O ČERNÉM JEZEŘE

SEN O ČERNÉM JEZEŘE

Anotace: Včera jsem se tu zmínil o skvělé bratislavské výstavě věnované československé secesi. Tak svého oblíbeného Jana Preislera připomenu ještě i dnes...

Sbírka: TICHÁ POŠTA

Sen o Černém jezeře

(Inspirováno nejen Janem Preislerem)

 

Až kdesi v podbřišku se láme ten můj sen
Při Černém jezeře

                bělounký chlapec

                           sotva sotva zahalen
A ledabylý úsměv neúsměv

             mu jen tak maně splývá ze rtů
I bílý kůň jen jakoby ne

                           a jakoby ano

                                              je tu
A vzduch je černý tmou

             jen lehce Večernicí postříbřen
Chladným drahokamem noci

           má marná touha vybrušuje sen

Je to však opravdu jen sen

        co zdá se mi každou chvíli znova?

Včera jsi jel šestnáctkou

                  až do zastávky Perunova…

Praha, 9.6.2011

Autor Amonasr, 10.04.2013
Přečteno 595x
Tipy 5
Poslední tipující: Damian, Robin Marnolli, Miriska, zamotán v nedospělosti, lipo
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí