ČERNÝ VÍTR

ČERNÝ VÍTR

Anotace: Retro ze šuplíku – tohle mi vůbec nepřipadá, jako ode mě. Je legrační, objevovat po letech sebe sama. Ani nevím, co tím chtěl básník říci, musel bych si to vymyslet, ale asi by těch variant na výběr bylo víc. Tak ať si v tom každý najde, co chce. :-D

Sbírka: Retro ze šuplíku I.

ČERNÝ VÍTR

 

Černý vítr namaloval její siluetu

                                          na hřbitovní zeď

Mramorový anděl sklopil víčka

                                        nad jejími boky

Bledá chryzantéma zčervenala pohledem

                                                       na nestoudná ňadra

Černý vítr jí rozcuchal vlasy

                                      a sfoukl mrtvý pel

Mramorový anděl zamával křidélky

                                              a nepřipadal si vůbec mramorový

Bledá chryzantéma se zvědavostí vypletla

                                                         ze suchého věnce

Černý vítr jí našeptával lechtivé poznámky

Mramorový anděl ji prosil sepjatýma rukama

Bledá chryzantéma se varovně zježila

Černý vítr jí hladil obličej

                                  i kousek níž

Mramorový anděl se snažil odlepit

                                              a vytryskly mu slzy

Bledá chryzantéma si připomněla mládí

                                                    a pousmála se

Černý vítr jí nabídl sňatek

                                   a odváděl si ji

Mramorový anděl jí zamával

                                      a opět zesmutněl

Bledá chryzantéma se jí vetkla do vlasů

                                                      a rozkvetla vzpomínkami

Černý vítr ji zaklel polibkem

 

Praha, 1973 (?)

Autor Amonasr, 11.04.2013
Přečteno 559x
Tipy 4
Poslední tipující: Damian, Miriska, Joe Vai, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí