JSOU ANDĚLÉ JEN V RÁJI?

JSOU ANDĚLÉ JEN V RÁJI?

Anotace: Proč slunečné dny vyvolávají příjemně hříšné představy? Tenkrát bylo taky tak hezky, jako dnes :-D

Sbírka: TICHÁ POŠTA

 

JSOU ANDĚLÉ JEN V RÁJI??

 

pohledem uhýbáš

když oči mé

stočí se směrem tvým
jak střelka kompasu

ne z vlastní vůle
tvé tělo strnulo

válečným brněním
jež chrání dušičku

co včelku v úle

můj kompas zasek se

žaluje andělské tváři
pohleďte hrdina –

jak utíká z boje
vtom však dva červánky

ti pod spánky září
brnění padá

a jako bys levitoval vstoje

i já lehce zneklidněn

chvějící se střelkou
už ztrácím pokerface

nechci být svá loutka

ve studni snů pak utopím

s pokáním šanci snad velkou
zmateně vylekán

úsměvem od kohoutka…

 

Praha, 29.6.2011

 

Autor Amonasr, 25.04.2013
Přečteno 761x
Tipy 1
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí