Julie

Julie

Anotace: Myslím, že není potřeba anotace. Snad každý zná příběh Romea a Julie. Já se v téhle básni vžila do Julie.

Byla jsi ještě dítě, krásná a naivní
Celý svět ti ležel u nohou.
Dobrota z tebe blázna nečiní
A rodiče ti rozumět nemohou.

Potkala´s lásku, když chtěla ses schovat
Najednou jsi mluvit zapomněla.
Bylo tak snadné se zamilovat
Jako bys k nebi vyletěla.

Svobodu cítila´s, štěstí v srdci,
Všechno kolem ti už bylo jedno.
Byla jsi předtím jako kanárek v kleci,
Teď do noci šeptáš jeho jméno.

Obloha byla tu noc plná hvězd,
Stejně jako jeho zářivé oči,
Vybral si nejspletitější z cest,
Když k tobě tam nahoru skočil.

Jak jen smířit se máš s jeho původem?
Je to či není skvělé?
Vzájemná láska je pádným důvodem,
Proč milovat a vzít si nepřítele.

Zvony hrají pochod svatební,
Kněz naslouchá vašemu slibu.
Tajemství vaše se rychle odtajní,
Ty však víš, že neděláš chybu.

Ani když zjistíš, že je vrah
Nedokážeš ho nemilovat,
A ačkoli máš o něj obavy a strach
O jeho svobodu začneš usilovat.

Sama jsi lapená v cizí pasti
Do svatby nutí tě, nesmíš se dát!
Plná pocitu zloby a nenávisti,
Však z lásky musíš tu lež vykonat.

Chladno je v márnici, šaty tě dusí
A z dálky přichází jeho hlas.
Honem se probuď, on zabít se zkusí!
A pak ho uvidíš vedle sebe zas.

Nemluví, nedýchá, bezvládné má tělo
Srdce se ti zastaví v tom okamžiku.
Bez něj nejsi celá, umřít se ti chtělo,
Tak zlomeným srdcem proženeš dýku.

Žádná křivda, žádná zrada,
Smrtí vaší se sváry zaženou.
Svět nepoznala´s, zemřela´s tak mladá
Napůl ještě dítě, napůl už dospělou ženou.
Autor Luciferka, 30.05.2013
Přečteno 446x
Tipy 1
Poslední tipující: Anjesis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí