Stydlivá báseň

Stydlivá báseň

Stydlivá báseň


Na co myslíš,

drahá, nevím

Přes svíčku když

na tě hledím

 

Chápej, slečno,

já se stydím

Koktat věčnost

už se vidím

 

Nevím jak na

první krok

Sklenka vína

-jeden lok-

 

-Ty jsi stydlín-

řekni tiše

sedni na klín

-Nebo spíše

pouštíš na mlýn

známé klišé?-

 

Kéž bych já to, holka, hrál

umět to, tak to bych bral

Byl bych dnešní noci král,

kdybych už nic nezbabral

 

Odvděčím se jako dámě,

nenecháš-li ten krok na mě

Nabídnu ti i své rámě

uložím tě v měkké slámě

 

Prozradit ten příběh dál 
se do mé básně nehodí 
Papír by se červenal 
tužka s gumou závodí

Autor kolemjdouci, 19.06.2013
Přečteno 1107x
Tipy 5
Poslední tipující: Hopsinka, carodejka, Amonasr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný rým i rytmus, jen v poslední sloce mi to už nesedí a trochu to kazí celkový dojem. Ale pěkné téma. ;-)

19.06.2013 09:09:10 | Gita Grandová

Původně jsem to měl obráceně:

Prozradit ten příběh dál
se do mé básně nehodí
Papír by se červenal
tužka s gumou závodí

Pomohlo by to podle vás alespoň trošku? :)

A děkuji:)

19.06.2013 14:35:49 | kolemjdouci

Určitě, tohle je mnohem lepší volba. ;-)

19.06.2013 15:26:00 | Gita Grandová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí