SMS na dobrou noc

SMS na dobrou noc

Anotace: Výňatek z mých nočních dílek

I.

 

Přilétla ke mně hrdlička

a dala mi polibek na víčka

Pusinku dala jí předtím sova

prý by ji rozdala znova a znova

Stalo se to jednoho rána

když sovičku líbla předtím vrána

Vrána dostala polibek od sokola

prý si je posílaj pořád dokola

Sokol byl políben od mladého kačera

který jej políbil onoho večera

Ten večer se kačer nad Prahou vznášel

a právě ten večer tě tam našel

A díky tobě putují pusinky dál

aby už na světě vymřel žal

 

 

II.

 

Poslali ke mně motýlka

měl poraněná křidýlka

uzdravila jsem mu bebínka

zbyla z toho jenom vzpomínka

 

Zdravého motýlka posílám dál

větřík si s ním chvíli hrál

pak roztáhl křídla a určil směr

snad se na cestě hezky měl

 

Nakonec dosáhl svého cíle

pořád na stejném světadíle

Přiletěl k tobě rozdávat smích

jako motýl to umí i ve verších

 

Roztáhnul proto před tebou křídla

barevné měl je od líčidla

Napsala jsem mu vzkaz na záda

že tě mám moc, opravdu moc ráda

 

 

III.

 

Přeji ti pupíčku, abys dobře spal

a aby nechytal tě z počasí žal

Taky ti přeji silnější vůli

už abychom ji v tobě zažehnuli

 

Doufám, že máš rád zásilky

posílám k tobě andílky

Aby se starali o tvé sny

jen prosím, plamínku, nevyhasni

 

 

IV.

 

Po noční obloze posílám ti spadký spánek

ať ráno na líce pohladí tě jemný vánek

Ať vyspíš se krásně, sladce a dlouze

tohle ti přeji ze srdce pouze

A na závěr posílám polibky po mráčku

dobrou noc přeji ti, nezbedný čumáčku

 

 

V.

 

Povídají si tak hvězdy jasné

zda-li slunce nevyhasne

Přemýšlí, jestli rozum nebo láska

toť, má hvězdo, toť otázka

 

Ptají se i na tvé spaní

zda-li mu již nic nebrání

Opět bude sladké přeci

příjdou i na tajné věci

 

To, co leží mezi nebem a zemí,

jsou tři slova: stýská se mi.

Autor wigi.sama, 15.10.2013
Přečteno 2966x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezky milé, láskyplné

08.10.2017 21:30:27 | Kapka

to jsi poslala svý přítelkyni?

15.10.2013 10:02:42 | jezevec.edward

:-D no... řekněme, že moc moc dobrému kamarádovi

16.10.2013 17:24:48 | wigi.sama

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí