U Floriána

U Floriána

Anotace: Za kostelem stojí tři svatí. Prostřední je sv. Florián...

 

Velký vůz vypadá mezi mraky

jako jižní kříž

nikdys' ho neviděl

 

tak jak to víš?

to asi že jsem na křižovatce

prolítlo mi za ušima

 

Smích dovnitř  odezněl

už i ten unaví - to stáří...

... kde si tak

 

Svatý Florian pod oknem sakristie

si libuje, že v městě nehoří -

dobrá práce!

 

z dlouhé chvíle dělá patrona

unaveným na cestě z výčepu

(na podstavci místa...habaděj)

 

poslouchá pivní a rumové chytrosti

aniž  by mrk

no - kamenná tvář

 

potom je klid až...

za rozbřesku mu svítí zelené oči

jak semafor

 

pískovec přece neplesniví?

jen ranní slunce se láme

na lahvi od piva

Autor aravara, 04.11.2013
Přečteno 390x
Tipy 4
Poslední tipující: Radhuza, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí