Písnička pro Aničku

Písnička pro Aničku

Anotace: Věnováno těm co s starají o své staré rodiče.

Sbírka: Písně srdce

 

Lístečky jak slzy Aničky

sypou se z lipové tváře.

Prší a šumí jak písničky.

Z hrdla té,

co do herbáře.

Vzpomínku k vzpomínce

váže.

 

Mohutná lípa u splavu.

Tvůj život celičký střeží.

Vzpomínky Tvojí matičky

uchová navždy jen

 stěží.

 

Větve co sklání se nad vodu.

Jak ruce

 k Tobě se vztáhnou.

Ruce co prosí o vodu.

Když samy už

 nedosáhnou.

 

Kůra to kůže stařenky.

Stářím věkem rozpukaná.

Hladí zas tváře Malenky,

když smutkem je

uplakaná.

 

Něžně Tě hladí po vlasech.

Těší Tvé mrzutosti.

Konejší písní.

Co zazpívá.

Lásky v ní pro vše

dosti.

Autor Malá mořská víla, 26.08.2014
Přečteno 856x
Tipy 8
Poslední tipující: gabkin, jitoush, AndreaM, Amonasr, Pamína, adida
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kouzelné podobenství... a napsáno čistou člověčinou.

27.10.2014 21:42:41 | gabkin

člověčina čítanková:-) děkuji gabkine

27.10.2014 21:51:40 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí