Střešní potyčka

Střešní potyčka

Anotace: Proč jen jsou tak dlouhé rusé vlasy? chtějí s šály přít se asi, kdo z nich...

Proč jen jsou tak dlouhé rusé vlasy?
chtějí s šály přít se asi,
kdo z nich vznosnější je tvůrce krásy.
Ústa se však usmívají,
jakou pošetilost tihle dva si hrají.
Svoji pravdu dobře znají,
zlehounka jen, koutky tváře mihotají.

Hebká kůže, křišťál těla,
jako by ten souboj záviděla.
Vždyť jak chtějí býti krásné asi,
nebýt mne, to já přec zářím
a nosím šály i královniny vlasy.

Vítr ztišil všechny hlasy.
Bloudil ve vikýři a zaslechl,
jak souboj marnotratně slovy hýří.
Avšak neovládl jeden z hlasů,
co marné stavět se mu v odporu.
Dva drahokamy tiše, a plné čisté lásky,
jsou nad věcí a vzhlíží k obzoru.
Autor Azi, 19.11.2014
Přečteno 260x
Tipy 1
Poslední tipující: Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí