Snehová

Snehová

Anotace: kráľovná

Snehovej kráľovnej nedám košom
storočí tisíc tu čaká na bozk
prvý a posledný, v čím neskoršom
termíne nájdem ju, ľudská slabosť

nie je jej neznáma, zrkadlí sa
v čriepku zo zrkadla, mám ho v oku
niekto by počul znieť Vangelisa
ja nie, mám ticho rád, bez nároku

na potlesk s ozvenou v nunatakoch
trčiacich z ľadovcov odhodlane
čo je ma kráľovnej po chytákoch?
ísť na vec priamo nemá poslanie

v mojich stopách za mnou žiadna nejde
Solveig, či Gerda vzdor severáku
kým riešia status v ľahu, či v sede
kdesi na juhu v ružovom saku

ja sa tu plahočím, nemám za zlé
žiadnej z nich, že v tej hre so mnou nie je
lyžiam viac verím, ako po masle
s láskou idú vpred, k NEJ cez záveje
Autor Petbab, 02.04.2015
Přečteno 356x
Tipy 10
Poslední tipující: enigman, Avola, JR, Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

lyžníci...

07.04.2015 12:33:01 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí