Rekviem za lásku

Rekviem za lásku

Anotace: Původně jsem ji chtěl přepracovat, ale pak jsem si řekl, že bych mohl poškodit obsah... tak že tedy - asi 5 let starý originál...

*

Osud si s člověkem pohrává

nekouká, že je to v neděli -

dnes  mne  dostihla smutná zpráva

odevčera že mezi anděly

třetí už z mých lásek vysedává

 

Ba, už od dvanácté polední

třetí z mých lásek mi z nebe mává

naštěstí však ne ta poslední

 

Tu držím pravou rukou kolem ramen

a levou rukou za pravou,

mrtvé posílám v duchu tiché amen

černavou nebeskou dálavou

životem jsa sám už značně znaven...

 

Na lávce sedávám v podvečeru

na všechny tři chvíli vzpomínám

a nemám to - vůbec - za nevěru,

že pro ně v paměti místo mám

 

v zapadlé a tedy někde vzadu

 - a kdepak jinde - za půl století?

Ze života půl hodinku kradu.

 

Kéž k ní mé amen doletí

Autor aravara, 06.05.2015
Přečteno 402x
Tipy 11
Poslední tipující: Olex, AndreaM, hanele m., Frr, jitoush, Aida, Airen, Amonasr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To se nám tu teď sešly smutné básničky :(( Tak ať je brzy zase veseleji!

06.05.2015 13:39:17 | Aida

Provedu! snad - zítra?

07.05.2015 00:52:27 | aravara

No, vstávali jsme do sluníčka, tak snad to vyjde!

07.05.2015 08:36:49 | Aida

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí