Z Tokia do Madridu

Z Tokia do Madridu

Anotace: danpacušiki - derniéra zápasníka sumo

*

dva metry v pase

pneu Jumbojetu

obepíná rovník

protínající velmistra sumo

 

daleko od kungfu a mečů

 

básník zapomněl rytmus i rým

a v očích má obdiv propletený smíchem

kdesi v hloubi

 

danpacušiki

---

 

 

sílu neradno dráždit

býk taky ne červenou

a hubený toreador s muletou to umí

i s mečem

 

Pikador bar šumí úžasem

Tajemství corridy

zasněžené

drobnými kvítky

 

posvátného smutku

 

i stodruhá Carmen

přestala tančit

 

flamenco

Autor aravara, 04.06.2015
Přečteno 333x
Tipy 9
Poslední tipující: adaj, Frr, Amonasr, básněnka, Airen, hanele m., Malá mořská víla
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mám ráda býky..skoky přes rohy...asi jsem byla akrobatka...
mám strohý znělky
a velmistr má obdiv


je život jenom patka?

04.06.2015 21:10:45 | básněnka

básněnko - nazdar. Patka, nebo krajíc? - jak si ho kdo ukousne... a děkuji

07.06.2015 00:07:36 | aravara

už Samson věděl
že bez vlasů zvítězit nejde

:o)

04.06.2015 19:11:40 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí